Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Bécs

Bécs közlekedés

Bécs, Ausztria, Közlekedés

Közlekedés

Bécs, Ausztria, Közlekedés

Légi közlekedés
A legtöbb európai légitársaság indít rendszeres járatokat Bécsbe. Bécs nemzetközi repülőtere 20 km-re délkeletre van a centrumtól. 

Tömegközlekedés
Sok más nagy kiterjedésű metropolisszal összehasonlítva Bécs viszonylag kis méretű, ezért leginkább gyalogszerrel érdemes felfedezni. Mivel a legtöbb fontos látnivaló a Ringstrassén belül található, a távolságok valóban nem nagyok. Ha nem szívesen gyalogolunk számos tömegközlekedési eszköz áll rendelkezésünkre. 

Vonat
Bécset számos vasúti fővonal köti össze a legtöbb európai nagyvárossal, amelyek három főpályaudvarról indulnak illetve érkeznek. A Westbahnhofról főleg Nyugat-Európába (Németország, Svájc,) és Magyarország felé indulnak a vonatok. A Südbahnhofról főleg keletre és délre (Horvátország, Kelet-Németország és Olaszország), míg a Franz-Joseph-Bahnhofról Berlinbe, Csehországba és Szlovákiába utazhatunk. 

Busz
A távolsági busz a legolcsóbb módja annak, hogy eljussunk Bécsbe. Sok járat indul Kelet-Európába a Wien Mitte pályaudvarról. Az osztrák ÖBB busztársaság kiváló összeköttetést biztosít Ausztria minden tájával. Több mint 80 városi buszjárat közlekedik. A jegyeket a járművön vagy automatából lehet váltani. 

Metró
Bécsben öt metróvonal van, amelyeket színekkel és számokkal jelölnek. A gyors, tiszta és megbízható metróval a város minden részébe el lehet jutni. 

Hajó
Habár Bécs szárazföldi város, gyorsjáratú szárnyashajóval vagy más hajójáratokkal sok vízparti városból, így például Pozsonyból, Budapestről és Passauból a Dunán, vízi úton is megközelíthető. A legtöbb dunai hajójárat a Schwedenplatz melletti Reichsbrückénél levő kikötőből indul, ahova az U1-es vagy az U4-es metróval juthatunk el. 

Taxi
Bécs utcáit rengeteg taxi járja. A taxikat megbízható vállalatok üzemeltetik és a visszaélések száma elenyésző.

Autó
Magyarországból Hegyeshalmon át az A4-es Ostautobahn, délről (Graz felől) az A2-es Südautobahn, nyugatról pedig az A1-es Westautobahn vezet Bécsbe. Az osztrák autópályákat matricával lehet igénybe venni. Ára a tartózkodás hosszától függ.

Kerékpár
Bécs bejárásának ideális módja a kerékpár. A ViennaBike nevő ingyenes kerékpárkölcsönző még vezetett városnéző túrákat is szervez.

Útvonaltervezés

1 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!
2011.10.10 - 16:27 barvik
Bécs nagyon közel van!