Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Ringstrasse

Ausztria, Bécs, Látnivalók

Ringstrasse

Bécs, Ausztria, Látnivalók
  • Cím: Ringstrasse

A Ringstrasse a város első kerületét határolja, és reprezentatív épületeivel egyike a világ legelegánsabb városi útjainak. 1857-ben Ferenc József császár adott parancsot a középkori védművek eltávolítására és a birodalom központjához méltó épületek emelésére. A nemesség ezután kezdte el palotáinak építtetését az új út mentén, amelyet 1865-ben nyitottak meg hivatalosan.

Sétánkat kezdjük nyugat felől, a Schotteringtől, ahol a neogótikus Votivkirche áll, melyet Ferenc József építtetett 1853-ban, hálaadásképpen, mert túlélt egy merényletet.
Mellette láthatjuk az egyetemet és a Rathaust (Városházát). Ha tovább haladunk a Dr-Karl-Lueger-Ringen, megpillanthatjuk a Belváros felöli oldalon a Burgtheater impozáns épületét, a bécsi színházi élet szentélyét. Mögötte található a kellemes kikapcsolódást ígérő Volksgarten parkja.

A Parlament templomra emlékeztető épületét (1874-1883) szemben találjuk. Tervezője, Teophil Hansen előzőleg hosszasan időzött Athénban, ami tükröződik az épület görögös stílusán. A Ring itt elkanyarodik és Burg Ring néven folytatódik tovább. Egyik oldalon a Hofburg, a másikon a Maria-Theresien-Platz szegélyezi, amely a Kunsthistorisches Museum és a Naturhistorisches Museum között terül el.
 

Kinek ajánljuk: Ha Bécs legjelentősebb látnivalóit, nevezetességeit szeretné megtekinteni, haladjon végig a Ringstrasse-n.


Ringstrasse
Bécs, Ausztria
Copyright:   Forrás: Flickr

Bécsi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!