Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Belvedere

Ausztria, Bécs, Látnivalók

Belvedere

Bécs, Ausztria, Látnivalók
  • Cím: Prinz-Eugen-Straße 27, 1030 Wien
  • Nyitvatartás: Oberes Belvedere: 10-18
    Unteres Belvedere: 10-18,
    szerdán 10-21 óráig

Savoyai Jenő herceg nyári rezidenciája a bécsi barokk udvari építészet legszebb gyöngyszeme, amelyet Lukas von Hildebrandt épített 1714 és 1723 között. 
A kastélyt a herceg halála után Mária Terézia örökölte, és később a Habsburg-család számos tagja lakott itt, pl. Ferenc Ferdinánd főherceg.

1955-ben a második világháború után a négy győztes ország képviselői a Belvedere-ben írták alá az Ausztria semlegességét igazoló szerződést.

Az Alsó-Belvedere ma az Österreichisches Barockmuseumnak ad otthont, ahol a XVIII. század bécsi alkotóinak munkáit láthatjuk.

A Felső-Belvedere díszbejáratát lélegzetelállítóan fenséges homlokzat uralja. A török sátrakra emlékeztető kupolás réztetők Savoyai Jenő herceg törökök feletti győzelmének szimbólumai.

Jenő herceg báljait és fogadásait az Oberes-Belvedere-ben tartotta. Ma itt található az Österreichische Galerie des XIX. und XX. Jahrhunderts (A XIX. És XX századi Osztrák Művészet Múzeuma). A kiállítás bemutatja az Osztrák-Magyar Monarchia hanyatlását, valamint az 1900-as évek képzőművészeti fejlődését. Megcsodálhatjuk Gustav Klimt A csók című képét, gyönyörű festményeket találhatunk Monet, Renoir, Cézanne, Van Gogh munkáit, továbbá Rodin, Degas és Renoir szobrait.
A Felső-Belvedere teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a városra.
A két palotát francia parkok kötik össze.Belvedere
Bécs, Ausztria
Copyright:   Forrás: flickr

Bécsi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!