Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Bécs

Bécs hasznos tippek

Bécs, Ausztria, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Bécs, Ausztria, Hasznos tippek

Éghajlat
Bécs éghajlata kontinentális, mérsékelt. A környező hegyekben sokáig megmarad a téli hó, Bécs azonban sokszor napos.

Időeltolódás
Magyarországhoz képest nincs időeltolódás.

Egészség
Bécsben Apotheke-nek hívják a gyógyszertárakat, amelyek hétfőtől-péntekig 8-18 óráig, szombaton 8-12 óráig tartanak nyitva. A köztes időszakban gyógyszertári ügyelet van, amelyet minden gyógyszertár ajtaján kifüggesztve találunk meg. 

Nagykövetség
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Szalay-Bobrovniczky Vince
Cím: 1010 Wien, Bankgasse 4-6
Telefon: 0043-1-537-80-439
Fax: 0043-1-535-99-40
E-mail: mission.vie@kum.gov.hu
Honlap: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/at/hu

Pénz
Ausztria hivatalos pénzneme az euró. Bankjegykiadó automatákat rendszerint bankok közelében találunk. Az elterjedt hitelkártyákat Bécsben többnyire elfogadják. A Maestro- és hitelkártyákkal a városszerte számos helyen megtalálható pénzkiadó automatákból a nap huszonnégy órájában vehetünk fel készpénzt. Ha pénzt szeretnénk váltani, erre a célra a legjobb, ha egy bankhoz fordulunk. Az utcai pénzváltóhelyek egy része magas díjakat számít fel.
A legtöbb bank Bécsben hétfőtől péntekig 8-tól 12.30 óráig és 13.30-tól 15 óráig van nyitva, csütörtökön ezen kívül 17.30 óráig.

Elektromosság
A bécsi háztartásokban és a szállodákban is a szokásos hálózati feszültség 230V. A hálózati csatlakozó megegyezik a Magyarországon használttal.

Internet
Az Albertinaplatz és a Maysedergasse sarkán található belvárosi turista információs pultnál naponta 9:00 és 19:00 között ingyenes WiFi hozzáférést vehetünk igénybe. A Naschmarkton és a Práterben, valamint a Bécs-Schwechat reptér teljes területén ingyenes internet hozzáférés biztosított.

Telefon
Ausztriában rendkívül fejlett a mobiltelefon-hálózat és még a külföldi készülékek is működnek Bécsben mindenütt, még a metróban is. Bécs előhívószáma külföldről: 43 1

Posta
Az egyes postahivatalok nyitvatartási ideje eltérő lehet. A posta ajtaján tájékozódhatunk. Leveleinket az utcákon kihelyezett Post feliratú sárga gyűjtődobozokba is bedobhatjuk.

Borravaló
Ausztriában a borravaló nincs benne az árban. Borravalót adni annak a jele, hogy elégedettek voltunk a szolgáltatás minőségével.

Közbiztonság
Bécsben a közbiztonság átlagos. A forgalmas helyeket zsebtolvajok előfordulhatnak. Ügyeljünk értékeinkre.

Vám
Az Európai Unió állampolgárai korlátozás nélkül vihetnek be cigarettát, szeszt és illatszereket Ausztriába. 

Parkolás
Bécsben és kiemelt turista központokban "rövid parkolási zónákat" alakítottak ki. A parkolási díj meg nem fizetését vagy a megengedett parkolási idő túllépését büntetik, előfordulhat a gépkocsit elszállítják. Célszerű a gépjárművet Bécsben és a nagyobb városokban kialakított földalatti parkolóházakban elhelyezni.

Autóval télen
Az autósoktól november 1-től április 1-ig megkövetelik a téli gumi használatát, illetve a hólánc meglétét. Ezt a renddőrök gyakran már a határ közelében ellenőrzik.

Bécs-kártya
A Bécs-kártya (Vienna Card) megváltói 18,50 €-ért több, mint 210 különféle kedvezményt élvezhetnek, valamint ingyen utazhatnak metrón, buszon és villamoson 72 órán át.

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!